#

Jaarverslag 2014 online

Jaarverslag 2014: [pdf] Jaarverslag 2014

#

Jaarverslag 2013 online

Jaarverslag 2013: [pdf] Jaarverslag 2013

NOV6

Steun samen met Shell de Voedselbank

En maak kans op 200 euro aan brandstof!

Bestelsheet: [pdf] Shell bestelsheet
Stoepbord: [pdf] Stoepbord Shell

#

Jaarverslag 2012 online

Jaarverslag 2012: [pdf] Jaarverslag 2012

#

1e Diemer Sponsorloop

1e Diemer Sponsorloop (voorheen Beddenrace)

Op 22 juni 2013 organiseert Het Wapen van Diemen een SPONSORLOOP voor De Voedselbank Diemen

Schrijf je vanaf nu in voor de:
4 EM (6,436 km) trimloop
6 EM (9,654 km) trimloop
1 EM (1,609 km) kinderloop
(douche- en kleedgelegenheid aanwezig)

Via: info@hetwapenvandiemen.nl

De gehele dag zal er een podium zijn met div. bekende artiesten, een loterij met leuke prijzen en nog veel meer andere activiteiten. Kijk voor het programma en de laatste ontwikkelingen op: www.hetwapenvandiemen.nl

Start programma: 12.00 uur

Start- finish locatie: Het Wapen van Diemen, Ouderkerkerlaan 8, 1112 BE Diemen
Inlichtingen: 020 - 6950855

Poster: [pdf] Poster Sponsorloop

#

Judoen voor de voedselbank

Op vrijdag 22 maart 2013 organiseert de judovereniging een toernooi waarvan de opbrengst is voor de voedselbank.

Landelijk melden steeds meer huisgezinnen zich aan bij de voedselbank. De voedselbank bestaat inmiddels 10 jaar. In Diemen krijgen wekelijks 55 huisgezinnen een voedselpakket. Door de bezuinigingen worden de pakketten met steeds minder voedsel meegegeven. Daar willen wij graag iets aan doen, door een toernooi te organiseren, zodat er iets extra’s in het pakket gaat.

Wij willen geen geld inzamelen.

Deelname is alleen mogelijk door voedsel aan te leveren. Normaal vragen wij per deelnemer € 5.00 inschrijfgeld. Nu willen wij graag dat elke deelnemer voedsel t.w.v. € 5.00 meeneemt.

!! Let op: Voedsel Inleveren op de dag van het toernooi

De medewerkers van de voedselbank hebben we gevraagd waar de voorkeur naar uitgaat. Hieronder een lijstje wat gevraagd wordt. Uiteraard is elke bijdrage goed, mits de houdbaarheidsdatum niet overschreden is en GEEN verse producten. Wij rekenen op een grote opkomst. Iedereen mag mee doen.

Aardappelen

Blikgroenten

Soep

Olie, boter, margarine

Tandpasta

Wc papier

Aardappelpuree

Brinta pap of Cruesli

Houdbare melk of chocolade melk

Luiers

Inschrijfformulier: [docx] Inschrijfformulier

Maa4

Uitslag loterij

Op de vrijwilligersmarkt hebben wij twee kerstpakketten verloot. De winnaars hiervan (nummer 2 en 8) kunnen contact opnemen met 0683530472 om hun prijs op te halen. Gefeliciteerd!

Okt1

Voedselbank Diemen bestaat 5 jaar

Voedselbank Diemen heeft afgelopen zaterdag haar 5 jarig bestaan in Diemen gevierd. In de afgelopen 5 jaar hebben zij zo een 425 mensen kunnen helpen. Dat is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een groot aantal sponsoren en de inspanningen van heel veel vrijwilligers. Ook is de goede relatie met de gemeente en betrokken instanties een noodzakelijke basis voor het goede werk dat de Voedselbank Diemen verricht.

Zaterdag 1 oktober was de gelegenheid voor de Voedselbank om iets terug te doen voor al deze ondersteunende partijen. Van 10.00 tot 14.00 uur was er een open dag georganiseerd in het uitgiftepunt op de Verrijn Stuartweg. Tevens was er een gezellig samenzijn van 16.00 tot 18.00 uur voor alle (ex-)cliënten en (ex-)vrijwilligers. Daarnaast gingen de huidige 42 cliënten met een extra krat met feestelijke artikelen naar huis.

De open dag werd goed bezocht door vertegenwoordigers van de gemeente, instanties en het bedrijfsleven. Iedereen toonde zeer veel interesse in de werkwijze van de voedselbank en leerde daar dat er meer dan voedsel alleen wordt aangeboden aan de cliënten. De goede relatie werd nog eens onderstreept door verscheidene giften aan de Voedselbank. Ook wethouder Maita van der Mark verraste de Voedselbank met waardebonnen van de gemeente en met artikelen die door het gemeentepersoneel persoonlijk waren ingebracht.

Het gezellig samenzijn was mogelijk gemaakt door de bijdragen van verschillende winkeliers in Diemen, en door de lekkere hapjes die door cliënten en vrijwilligers zelf waren gemaakt. Ook de kosteloze bijdrage van een zanger en een muzikant maakte het tot een gezellig feest. Een bijzonder vermelding moet hier gemaakt worden voor “Glenn’s patat” die niet alleen een fantastisch borrelgarnituur aanbood, maar de cliënten van de Voedselbank ook in de toekomst zal blijven ondersteunen.

Het bestuur van Voedselbank Diemen wil deze gelegenheid graag gebruiken om iedereen die heeft bijgedragen in de totstandkoming van deze feestelijke dag van harte te bedanken. Ook iedereen die is langs geweest en door zijn getoonde betrokkenheid deze dag tot een succes heeft gemaakt wordt hierbij hartelijk bedankt.

Jul

Manege De andere Wereld

Manege De andere Wereld heeft in de week van 25 juli tot 29 juli en in de week van 1 tot en met 5 augustus voor de kinderen van de voedselbank klanten een ponykamp georganiseerd. Er werden leuke spelletjes gedaan , zoals een modeshow en er werd getekend en er was een bonte avond. Enfin, teveel om op te noemen. De kinderen werden wegwijs gemaakt in het omgaan en verzorgen van paarden. De initiatiefneemster Margaretha heeft haar uiterste best gedaan er een enorm fijne en leerzame vakantie van te maken. Ondanks het wat sombere weer hebben de kinderen de tijd van hun leven gehad. Aan het einde van de vakantie kregen de deelnemende kinderen een oorkonde. Wij kunnen de manage de Andere Wereld niet genoeg bedanken voor hun initiatief!

Jun

Bureau van Rijn

Wij mochten bij bureau van Rijn het speelgoed van het jaar ophalen. Dit keer viel ons deze eer ten beurt. Het jaar daarvoor was het voedselbank Osdorp. We zijn met een auto naar Amsterdam - West gereden en hebben het prachtigste van het prachtigste speelgoed opgehaald!

Zaterdag 25 juni hebben we een winkelactie gehouden bij de Albert Heijn in het winkelcentrum. Dit heeft 48 goed gevulde kratten voedsel opgebracht. Er waren die dag heel veel leuke reacties op onze actie. De winkelactie werd al aangekondigd in het Diemer Nieuws, dat is wel een garantie voor een geslaagde actie. Namens al onze cliënten en vrijwilligers bedankt voor alle gulle gaven!

Mei

Cliëntenochtend

In mei hebben we een cliëntenochtend georganiseerd. Deze stond in het teken van schilderen vanuit de eigen kracht. Dit heeft veel leuke, interessante en gevoelige schilderijen opgeleverd. Wij hebben aan Ray Zijlstra gevraagd of hij deze schilderijen wilde exposeren. Nou, graag! Wij willen in de toekomst nog iets doen, samen met Ray. Wat is nog niet helemaal duidelijk, maar voedsel voor de geest is net zo belangrijk als een gevulde buik!

Apr30

Koninginnedag

Zaterdag de 30ste april stonden wij, zoals gewoonlijk, weer op onze vaste plek bij het winkelcentrum. Het was een ontzettend gezellige dag met heel veel zon. Wij hebben heel veel mooie spullen aan de man kunnen brengen en hierdoor hebben wij een bedrag van 295 euro bij elkaar kunnen verdienen. Hier kunnen we mooie dingen mee doen!

Apr29

Inbraak in uitgiftepunt

Helaas werd in de nacht van 28 op 29 april bij ons ingebroken! Het raam werd ingetikt in de intake kamer en hierdoor konden de dieven de deurknop openmaken en hebben zij onze computer ontvreemd. Wie doet nu zoiets! Stelen is al verfoeilijk,maar stelen van de meest kwetsbare van de samenleving is laag!

Apr

Nieuwe kledingstukken van de Makro

De Makro heeft ons verwend met heel veel nieuwe kledingsstukken. Elke week zal dit voor de cliënten worden uitgestald en dan kunnen zij hun keuze maken. Vooral gezinnen worden hierdoor financieel ontlast.

Apr

De Ontmoeting

Wederom heeft de Ontmoeting aan ons gedacht tijdens de vastenactie. Er werden diverse kratten levensmiddelen overhandigd. We zijn er heel blij mee!

Apr

Open dag boerderij Polderzicht

Boerderij Polderzicht in Ouderkerk aan de Amstel hield een open dag. Dit evenement werd goed bezocht ,maar er bleven toch nog wel wat zuivelproducten over. Door bemiddeling van juf Vera van ’t Kofschip heeft de lokale slagerij Ridder deze zuivelproducten voor ons gekoeld gehouden zodat wij de vrijdag na de open dag onze cliënten konden plezieren met verse zuivel.

Maa24

KICI

De charitatieve instelling stichting KICI (kleding inzameling charitatieve instelling) heeft ons verrast met een cheque van 7500 euro. Op 24 maart werd ons deze cheque overhandigd door mevrouw Marieke de Wit van de KICI en wethouder Jeanette Pietersen. De gemeente Diemen is kampioen geworden door de steeds groter wordende toevoer van tweede handskleding in de kledingbakken van Diemen. KICI vroeg de gemeente een charitatieve instelling aan te wijzen en wij, als voedselbank, zijn de gelukkigen geworden! Wij hebben deze prijs over drie jaar verdeeld en zullen er zorg voor dragen dat er elke maand iets extra’s in de pakketten zit. Wij denken zelf aan vlees en wasmiddelen. Deze prijs is voor ons een buitengewone kans meer voor onze cliënten te betekenen.

Maa18

't Kofschip

Op 18 maart zijn er 50 kratten gebracht naar de KBS Het Kofschip in Ouderkerk aan de Amstel. Deze school heeft het plan opgevat om voor ons een actie te voeren. Met heel veel informatiemateriaal heeft de school een themaweek georganiseerd rond de voedselbank. Dit is door de leerlingen enthousiast ontvangen. Donderdag de 17de zijn drie vrijwilligers op school geweest om te vertellen over het reilen en zeilen van een voedselbank. Er werden door de leerlingen ontzetten goede vragen gesteld. Vrijdag 25 maart werden vijftig overvolle kratten opgehaald bij de school. Niet alleen de overvolle kratten maakten ons erg blij, maar ook het feit dat er door de leerlingen van de school zoveel mooie tekeningen gemaakt zijn. De gang in het UP is behangen met prachtige kunstwerken. Zo zie je maar hoe betrokken kinderen zijn en hoe ze nadenken over zaken, die zijzelf niet dagelijks zullen meemaken. Deze actie zal volgend jaar weer gehouden worden.

Jan9

December drukke maand

December is voor ons altijd een hele drukke maand. Dit heeft alles te maken met het aanbod. En gelukkig maar! Het is fantastisch hoeveel mensen iets bijgedragen hebben om onze klanten juist in deze maand niet in de kou te laten staan! De kerstpakketten waren niet aan te slepen.

Op 3 december vierden wij met de kinderen van ons uitgifte punt Sinterklaas. Dit is echt fantastisch verlopen. Voor elk kind had de Sint een mooi cadeau in de zak van Sinterklaas. De twee hulppietjes deden hun uiterste best er een geslaagde dag van te maken. Natuurlijk had de Sint het Grote Boek bij zich, maar geen van de kindertjes hoefde mee naar Spanje.

Alhoewel……. Als je bij ons naar buiten keek, zou je dat bijna wel willen. Het is in ons UP namelijk ijzig koud. Gelukkig mogen wij van Bo-rent kosteloos straalkachels lenen om de ergste kou te verdrijven . De Sint was nog net niet de bocht door of er gingen 62 kratten naar 5 basisscholen in Diemen en Duivendrecht, te weten De Octopus, De Duif, De Meridiaan, ’t Palet en de Bekemaschool. Deze scholen hielden, net zo als andere jaren, een actie voor de voedselbank. De leerlingen van deze basisscholen mochten van huis een lang houdbaar product meenemen en dit in hun klas afgeven. Deze kratten en dozen werden met vereende kracht opgehaald op vrijdag 17 december, omdat de kerstvakantie begon en de scholen om twaalf uur sloten. Al deze dozen zijn door een legertje vrijwilligers, in de kou, ontmanteld en op houdbaarheidsdata in de schappen geplaatst. Hulde!

Woensdag 15 december werden er in het uitgifte punt kerststukjes gefabriceerd. Onze vrijwilligster Jessy heeft stad en land afgelopen om het materiaal gratis bij elkaar te scharrelen. En dit is fantastisch gelukt. Er werd gefröbeld dat het een lieve lust was. Dit onder leiding van de lieve moeder van onze Jessy. Sommige deelnemers gingen weg met twee of drie stukjes tegelijk!

Zaterdag 18 december hielden wij een winkelactie voor de deur van de Albert Heijn. Het is bijna niet te geloven wat hier gebeurde! Hele karrenvrachten werden aangesleept en uiteindelijk hebben wij zo’n 40 a 50 kratten binnen gehaald. Samen met de kratten van de basisscholen kunnen wij de komende maanden weer even voort. Als de broekriem wordt aangetrokken vanuit Amsterdam kunnen we gelukkig zelf heel veel in onze kratten doen.

Via dit bericht zouden wij graag iedereen willen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat wij, ondanks alle drukte en hectiek, terug kunnen kijken op een fantastische decembermaand. Al jullie inzet heeft eraan bijgedragen dat wij, de Voedselbank Diemen, onze klanten extra in het zonnetje hebben kunnen zetten. En dat is belangrijk!

Ik zou het liefst een rijtje namen benoemen, maar ik ben als de dood dat ik een instelling of een persoon vergeet en dit is absoluut niet de bedoeling! Elke bijdrage is voor ons belangrijk geweest, zowel in natura als materieel.

Dec11

Wilt u met ons meesparen?

Nov24

nieuw domein, nieuwe website

Vanaf heden is de vernieuwde website bereikbaar via www.voedselbank-diemen.nl. U ziet het, we hebben er een streepje tussen gezet. Alle informatie over de voedselbank wordt zo snel mogelijk weer online gezet.

Okt1

Allemaal slingers

Dit is een project, geïnitieerd door de protestants-christelijke diaconie van de Ontmoeting. In de praktijk betekent dit dat men een feest pakket samentelt, zodat de kinderen van de voedselbank op school uit kunnen delen of een verjaardagspartijtje thuis kunnen geven. Dit alleraardigst initiatief is tot stand gekomen door de persoonlijke ervaringen van de initiatief nemers zelf. Het wil nog wel eens gebeuren dat er bij een categorie kinderen het vieren van een verjaardag met de vrienden of vriendinnetjes, of simpelweg op school uitdelen, er gewoon niet in zit. De dames van de diaconie en de dominee hebben dit opgepakt en zijn tot deze oplossing gekomen.

Onze kinderen en hun ouders zijn hier erg blij mee!